divendres, 4 de març del 2022

La Font dels Jubilats

 La Font dels Jubilats

És una font urbana situada al carrer de Les Rodes entre l'Hort de Sant Antoni i l'escola, que no recordo quan va ser inaugurada, però va ser poc temps després de construir-se el pavelló municipal i urbanitzar la zona.

Fotografia del 2016

Va ser construïda amb carreus de saldó groc amb arc adovellat i una pedra de molí, tot re-aprofitat o reciclat.

Fa anys que l'espai on està ubicada es troba en força estat d'abandó i sembla ser que no se li ha trobat mai un sentit urbanístic i funcional i que s'ha anat degradant fins el punt de que les pedres de la font han sofert forces actes de vandalisme amb pintades i "grafitis" que algú ha cregut que milloraven l'espai.

Calia i cal una actuació de millora de l'entorn i de la font, però la decisió de "blanquejar" amb una capa de pintura les pedres, crec que ha estat del tot desafortunada per part de l'ajuntament.

S'ha de repensar l'espai i la font, que gairebé mai ha funcionat, i el que primer s'ha de fer és revertir aquest atac institucional al patrimoni.


Fotografia del 2016


Primera capa de pintura


Segona capa on sembla que ho hagin volgut "dissimular"


2 comentaris:

  1. Sempre ha sigut un lloc/espai/quelcom similar a una plaça complicat: la poca visibilitat ha comportat tot tipus de fets, i ha sigut des dun amagatall per als "estètics" (ja entendreu el concepte els d'Alcover!) joves iniciats en el món de la drogodependència, fins a un indret vàlid per al festeig de les parelles d'enamorats. Aquesta font (ja creia que no hi rajava aigua!) acabarà morint quan les actuacions sanitàries cada vegada més primmirades hi trobin que l'aigua no compleix els requisits bàsics per ser beguda. Potser caldria veure-la i considerar-la ja com un patrimoni en vies d'extinció que ningú no sap encara com anar amagant.

    ResponElimina
  2. Va rajar a l'inici però ara ja fa molts anys que no funciona

    ResponElimina